Metoda Plasmolifting™ stă la baza procedurii stomatologice Plasmodent™.

 

Plasmodent™ este o metodă injectabilă, de stimulare locală a proceselor de regenerare a ţesuturilor, folosită într-o serie întreagă de proceduri stomatologice. Scopul acesteia este tratarea inflamațiilor parodontale, declanşarea proceselor naturale de restabilire a culorii, formei şi structurii ţesuturilor gingivale şi prevenirea pierderii consistenţei ţesutului osos.

Cum funcţionează Plasmolifting™ în stomatologie?

La baza procedurii stă metoda patentată de prelucrare a sângelui pacientului, cu ajutorul unui set unic de eprubete biotehnologice vidate şi al unui procedeu special de centrifugare. Rezultatul este o formă injectabilă de plasmă bogată în trombocite (platelet rich plasma, PRP) care se introduce ca produs finit în ţesuturile parodonţiului.

Plasma se injectează local în ţesuturile afectate ale gingiilor, în locurile implanturilor sau plasticii osoase, în zonele liftingului sinusal, în alveolele dinţilor extirpaţi, în zona osteosintezei sau a membranei fixate; în zonele maxilo-faciale ale ţesuturilor moi în timpul proceselor infecţioase şi inflamatorii cronice sau acute. Datorită factorilor de creştere pe care îi conţine, plasma trombocitară injectată în ţesuturi favorizează formarea capilarelor,  normalizează hidrodinamica,  respiraţia tisulară,  schimbul de substanţe.

Este important de menționat faptul că elementele conţinute în plasmă sunt în totalitate naturale, nu au acţiune mutagenă şi nu provoacă boli oncologice, tumori şau alte efecte negative. Un avantaj indiscutabil al metodei Plasmolifting™ este inofensivitatea acesteia,  deoarece conţinutul injecţiei de PRP este „produsul propriu” al omului,  nu este toxic şi exclude în totalitate orice reacţii de respingere,  alergice,  precum şi posibilitatea infectării.

Indicaţii de utilizare

  • Parodontită generalizată
  • Gingivită
  • Parodontită localizată
  • Alveolită
  • Operaţii de implant sau extirpare a dintelui
  • Periimplantită,
  • Profilaxia maladiilor ţesuturilor parodonţiului

Dental Zen Estetic oferă tratamente stomatologice complete.

Programează-te acum.