Conform unui studiu realizat de către Eurobarometrul TNS Opinion&Social, 70% dintre românii adulți se confruntă cu lipsa unuia sau a mai multor dinți.

Aspectul fizic şi activităţile sociale reprezintă o parte importantă a stilului nostru de viaţă, încât pierdea dinţilor poate fi o problemă personală serioasă. Datorită progreselor din domeniul stomatologiei, avem posibilitatea de a vă îmbunătăţi aspectul fizic, precum şi zâmbetul frumos şi alegerile alimentare.

Implantul dentar reprezintă una din marile descoperiri ale medicinei dentare, aducând soluții revoluționare și speranță pacientilor cu dinti lipsă.

Implantul dentar este un dispozitiv de titan de înaltă puritate, care înlocuieste rădăcina dintelui natural, pierdut. Inserate pe locul fostelor rădăcini, implanturile dentare constituie baza noilor dinți, care vor avea rol funcțional și o estetică asemenea dinților naturali.

Avantajele implantului dentar

  • previne migrarea dinților și retracția gingiei
  • sănătate orala îmbunătățătă, deoarece implanturile dentare nu necesita sacrificarea prin șlefuire a celorlalți dinți sănătoși
  • ușurința în masticație, similară cu cea a dinților naturali
  • este biocompatibil cu organismul datorită aliajului folosit
  • redă aspectul natural al zâmbetului
  • arată şi funcţionează ca un dinte natural
  • aspect facial îmbunătățit
  • încetinește atrofia osoasă
  • este o soluție rezistentă pe termen lung
  • pronunție corectă și vorbire îmbunătățită

Cine poate beneficia de implanturi?

Implanturile pot ajuta orice pacient. Sănătatea, nu vârsta, este, de obicei, factorul determinant. Pacienţii pot fi adulţi tineri care se confruntă cu lipsa congenitală a dinţilor sau pierdea lor prematură, victimele accidentelor, utilizatorii de proteză dentară sau adulţi care se simt jenaţi din cauza dinţilor articiali.

Cum imi vor afecta implanturile dentare viața?

Implanturile dentare vă pot readuce zâmbetul și vă pot ajuta să vă simțiți mai bine cu noua dantura fixă, eliminând anumite complexe ce pot apărea.

Implanturile dentare dor?

Intervenția chirurgicală este complet nedureroasă, efectuându-se sub anestezie locală.

 Care sunt riscurile de infecţie sau de respingere a implantului?

Implanturile sunt fabricate dintr-un material biocompatibil, iar corpul nostru nu le consideră material străin, aşadar nu poate avea loc o respingere.

Riscul apariţiei unei infecţii în jurul unui implant vindecat este acelaşi ca în cazul dinţilor naturali. Din acest motiv este foarte important să aveţi o igienă orală corespunzătoare pentru a vă menţine ţesuturile sănătoase.

Care este rata de succes a implanturilor?

Unii pacienţi au implanturi de peste 30 de ani. Succesul unui implant depinde de starea generală de sănătate, igiena orală şi de grija ulterioară pe care o aveţi atât acasa, cât şi la medicul dumnevoastră dentist. Un implant se pierde din aceleasi motive ca un dinte natural, de obicei fiind vorba despre igiena deficitară.

Sunt implanturile dentare costisitoare?

Implanturile dentare sunt o investiţie în sănătatea dumneavostră orală şi generală. Costurile implantului dentar pot fi estimate corect în urma consulției la medicul specialist implantolog.

Pentru a consulta lista completă de prețuri vă invităm să accesați pagina de tarife.

Află mai multe detalii despre soluțiile financiare pe care ți le punem la dispoziție.

Dental Zen Estetic oferă tratamente stomatologice complete.

Programează-te pentru o consultație.