Sănătatea orală înseamnă mai mult decât un zâmbet plăcut, iar igiena dentară reprezintă prima și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinților.

În cadrul stomatologiei, măsurile profilactice au o importanță deosebită, iar respectarea lor salvează timp și efort şi elimină eventualul disconfort al tratamentelor stomatologice. O bună profilaxie stopează sau încetinește apariția cariilor dentare, dar și problemele mult mai grave care duc la pierderea dinților.

Pentru prevenirea afectiunilor cavitatii bucale este necesară o igienă riguroasă, care se poate realiza atât acasă, cât și în cabinetul stomatologic. Pentru a evita apariția problemelor stomatologice este necesară deprinderea unor obiceiuri care să ducă la protejarea danturii și a cavității bucale.

Profilaxia dentară

  • personală: periajul dentar regulat, ața dentară și apa de gură, precum şi alimentaţia sănătoasă
  • profesională: controlul stomatologic periodic, periajul profesional şi detartrajul – efectuate de două ori pe an.

Ce se poate intampla în lipsa unei igiene orale corecte?

După fiecare masă, placa dentară se depune pe suprafața dinților, gingiei sau a lucrărilor dentare.

Placa dentară este o rețea de bacterii și resturi alimentare și constituie principala cauză de îmbolnăvire a dinților și țesuturilor gingivale. Dacă persista mai mult timp, se calcifică și se transformă în tartru dentar.

Realizarea periajului dentar în fiecare zi, de cel puțin 2 ori, este vitală în menținerea unui zâmbet sănătos. Periajul de seară este cea mai importantă sesiune de igienizare personală zilnică. Este suficientă omiterea demersului într-o singură seară pentru a afecta rezultatele obținute chiar și prin igienizarea profesională până în acel moment.

 Cum se realizează periajul dentar corect?

 

Perierea în profunzime de două ori pe zi și curățarea inter-dentară zilnică ajută la înlăturarea nivelelor normale ale plăcii bacteriene.

Cea mai simplă regulă de periaj dentar este: spălăm dinții întotdeauna de la roșu la alb. Cu alte cuvinte, dinspre gingie spre vârfurile dinților. De asemenea, este foarte important să încercăm să ajungem cu periuța de dinți în cele mai ascunse locuri din cavitatea bucală.

 

Urmăriți cum se realizează un periaj dentar corect:

Dental Zen Estetic oferă tratamente stomatologice complete.

Programează-te acum.