5 lucruri pe care nu le știai despre dinții tăi

Odontofobia, sau frica de dentist
aprilie 5, 2016
Sunteți expus riscului de eroziune dentară?
aprilie 25, 2016
Odontofobia, sau frica de dentist
aprilie 5, 2016
Sunteți expus riscului de eroziune dentară?
aprilie 25, 2016
Arata toate

  5 lucruri pe care nu le știai despre dinții tăi

          Știai că…?

 

Dantura este cartea noastră de vizită și trebuie să avem mare grijă de ea. Oamenii nu prea se gândesc la dinții lor, decât dacă au dureri sau carii. Sunt, însă, multe lucruri interesante despre dantura ta. Dacă știi totul despre dinții tăi, o să te ajute să îi îngrijești corespunzător. c667cc8559a48c79fcad7d92c8b94074

  1. Acru sau dulce…la fel de rău pentru dinți

Zahărul nu este singurul inamic al  sănătății dinților noștri. Toate alimentele acide reduc rezistența dinților și favorizează erodarea smalțului.

Coșmarul oricărui dentist este reprezentat de produsele: super acre, super dulci, super lipicioase, sau, și mai bine, de super combinația lor! Dacă sunt testate astfel de produse se va descoperi că nivelul lor de aciditate este atât de crescut încât poate fi comparat cu cel al unei baterii toxice. În timp, astfel de substanțe pot dăuna foarte tare smalțului.

  1. Dinții pot lipsi la orice vârstă

Există persoane care se nasc cu dinți în minus și care nu vor mai crește nici când apare dantura definitivă. Cel mai adesea lipsește perechea a treia de molari sau “măselele de minte.” Ele nu apar la toți, sau dacă apar se poate sa nu apară toate, ori să nu erupă complet.

Despre molarii de minte am vorbit pe îndelete aici https://dentalzen.ro/dr-claudiu-roman-la-draga-mea-prietena-cum-tratam-maseaua-de-minte/
Pe locul doi în topul dinților care ne pot lipsi sunt incisivii laterali, localizati imediat langa incisivii centrali. Ei pot lipsi congenital sau pot să fie îndepărtati pe parcursul vieții ca urmare a unor probleme stomatologice specifice. Din păcate, cea mai frecventă cauză de pierdere a dinților o reprezintă cariile dentare și afecțiunile gingiilor.

 

  1. Smalțul poate fi ușor distrus, dacă insistăm

Vestea bună este că smalțul reprezintă cea mai rezistentă substanță din organism. Vestea mai puțin bună este că, odată distrus, smalțul NU se poate regenera.

Vă spun un secret: Dentiștii nu agreează înghețata și popcornul!

Ca să înțelegeți de ce,  comparați consumul floricelor, mai ales ale celor nefăcute, pe care le consumăm uneori, cu mușcatul din pietre. Noi ne dăm seama de diferență, desigur, însă pentru smalț agresiunea este comparabilă.

Sigur că structura smalțului este foarte dură, dar în contact cu ceva la fel dur, cum sunt semințele de porumb nefăcute, rezultatul nu poate fi decât dezastruos. Consumul unor astfel de produse trebuie făcut cu moderație, mai ales când dintii deja suferă, dacă sunt cariați sau au o sensibilitate crescută.

 

  1. În absența unei igiene orale riguroase, aparatele dentare favorizează apariția cariilor

Este foarte important ca după ce îndepărtam aparatul să avem dinți drepți, însă ei trebuie să fie și sănătoși.

În cazul în care purtați aparate dentare, va sfătuiesc să acordați o atenție sporită periajului. În prezența unei igiene orale deficitare, aparatul dentar poate fi un factor de risc în apariția cariilor dentare. Fragmente de alimente, bacterii și substanțe acide pot fi prinse în structura aparatului, stimulând degradarea locală a smalțului.

 

  1. Limba și buzele pot influența poziția dinților

Dinții  noștri se mișcă tot timpul pe parcursul vieții, iar dacă ai ticuri precum mușcatul buzelor, sau dacă iți impingi dinții cu limba, e posibil să te alegi cu dinții strâmbi. Așa se explică și faptul că unele persoane care în adolescență aveau dinții drepți, la 30 de ani ajung să poarte aparat dentar.
 

        

 

Dental Zen Estetic
Dental Zen Estetic
Dental Zen Estetic este o clinică dentară localizată în sectorul 4 al capitalei, pe strada Ionescu Gheorghe nr 4. Îți punem la dispoziție o gamă completă de servicii stomatologice la cele mai înalte standarde, constând în diagnosticare, investigații, tratamente și lucrari protetice, implanturi dentare, estetică dentară, estetică facială și alte proceduri stomatologice.

Comments are closed.

Call Now Button